موضوع: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح الثلاثاء 16 أغسطس - 5:11
محشي الكرنب
الخطوات بالتفصيل و شرح كامل بالصور...
اولا..يسلق الكرنب و يقطع هكذا..
المكونات..المستخدمه كالاتي.. كرنب..(ملفوف) 2 بصله مبشوره..كوب و نصف عصير طماطم..2 كوب ارز مصري..كزبره و شبت..حسب الرغبه ..سمن و زيت..ملح فلفل بهارات..
يتم وضع الزيت و السمن في اناء..على النار و يضاف اليهم البصل المبشور ..
حتى يصير اللون هكذا.. ثم نضيف الملح و البهار و الفلفل الاسود..
و بعدين نضيف عصير الطماطم..
حتى يقل الماء هكذا..
و يتم اضافة هذه الصلصه الى الارز المغسول كده..
و اضافة الخضره المقطعه اليهم..
و خلط جميع المقادير هكذا..
يتم الحشو هكذا..
و اللف بهذا الشكل..
و يزود بالمرق و حين الغليان يهدأ عليه النار.. و هذا شكله بعد تمام نضجه و يضاف عليه ملعقه صغيره زبد حتى تعطي له طعما اجمل..
و يغرف و يقدم بالهناء...
اقدم لكم اليوم الفراخ المشويه على الفحم خطوه خطوه وبطرقتى اتمنى تنال اعجابكم
طبعا معظم اخواتى فى المنتدى ماشاء الله عليهم متميزات لكنى ساسرد بعض التفاصيل التى ربما لا تعرفها اخواتنا المبتدأت
نبدأ بسم الله
افضل شىء للفراخ المشويه خصوصا على الفحم انها تكون صغيره عشان تستوى بسرعه والحراره تصل للعمق بسهوله وتستوى كويس
انا ليه طرقتين فى تتبيله الفراخ المشويه على الفحم وكل طريقه ليها طعم مختلف تماما عن الاخرى الطريقه الاولى مبسطه جدا هى انك تتبلى الفراخ بثوم مفروم وخل العنب وأورجانو وملح وفلفل وعصير ليمون وتنقع الفراخ قبلها بليله وتشوى ثانى يوم ودى طريقه بسيطه جدا وطعم الفراخ مزز فيها
اما طريقه الاخرى هى موضعنا لليوم
اول شى هو ده حجم الفراخ اللى بستعمله للشوى خصوصا على الفحم
حجم كل فرخه 500 جرام او 600 مش اكتر من كده
اول خطوه بفتح الفراخ من الظهر وبالشاكوش اضرب بخفه على الصدر عشان يتبطط وبخفه عشان لحم الصدر ما يتفتت وكمان نضرب عضم الجناحات ليتكسر ويقل ارتفاعه
وارش ملح ولمون واتركهم نص ساعه
كده الفرخه مفتوحه من الظهر زى الكتاب ممكن تتشوى بالشكل ده لكن انا على اخر لحظه قطعتها من النصف لتصبح نصف فرخه بتكون اسهل فى الشوى فى تحركها بعد النص ساعه طبعا بغسلها كويس جدا جدا عده مرات وده شكلها جاهز تستقبل التتبيله
التتبيله بقى
زى ماهو موضح فى الصوره
والكميه دى لعدد 6 فرخات ماشاء الله وعادتا لكل فرخه صغيره بالحجم ده معلقه صغيره ممسوحه ملح
لون الزعفران هو مجرد لتلوين الفراخ انا بحبها متلونه باللون ده
خلطت كل البهارات مع بعضها وضفت نص كوب كاتشب
بعدها فرمت عدد 3 بصلات وراس ثوم كامله وضفت عليهم ربع كوب خل وعصر لمونه فى الكبه وفرمتهم فرم ناعم جدا جدا وضفتهم على البهارات
وده شكل التتبيله بعد ماجهزت
والفراخ من الداخل بسكينه صغيره عملت فيها فتحات بس بدون مايوصل للجلد عشان احتفظ بالجلد سليم
وبعدها تبلت الفراخ كويس فى التتبيله وغمرتها بيها وفى ثنايا الجدل واللحم والفتحات اللى عملتها
وتركتها فى التلاجه قبلها بليله
ووقت الشوى نزيل عنها التتبيله قبل وضعها على الشوايه
الصوره فيها كفته لانى شويت كفتها معاها
ان شاء الله يكون عجبكم.. و بالهنا والعافيه على قلوبكم..
the best master عضو فعال
موضوع: رد: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح الثلاثاء 16 أغسطس - 5:19
تسلمى
صفا الروح عضو نشيط
موضوع: رد: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح الثلاثاء 16 أغسطس - 20:58
تسلم حبيبتى على مجهودك
بس يا قمر من شروط المسابقه ان تعملى الوصفه من عمل اديكى انتى
من تصوريك وتكتبى عليها اسمك واسم المنتدى
وتكون كلها من مجهودك عشان المسابقه دى هنعمل فيها اطباق حصريه خاصه بالمنتدى بس
طيب بصى يا قمر انا هنزل موضوعى من مطبخى وتصويرى وشوفيه
وممكن تعملى اكله تانيه يا قمر
انا اسفه بجد بس دى شروط المسابقه
أم نور المراقبة العامة
موضوع: رد: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح الأحد 26 فبراير - 1:12
جميلة دمياطية
طب ما تعملوا مسابقة تانية وتاخدونى معاكم؟
بنوتة مصرية نائبة المدير
موضوع: رد: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح الثلاثاء 28 فبراير - 21:55