منتدى شباب وبنات دمياط
منتدى شباب وبنات دمياط
منتدى شباب وبنات دمياط
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى شباب وبنات دمياط

منتدى اخبارى يهتم بجميع الاخبار السياسة والرياضية والتعليمية
 
الرئيسيةمحشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Icon_mini_portal_enأحدث الصورالتسجيلدخول

شاطر
 

 محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
{كاتب الخبر}{الخبر}
دمياطيه اصيله
عضو هام
عضو هام
دمياطيه اصيله


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Empty
مُساهمةموضوع: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح   محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Emptyالثلاثاء 16 أغسطس - 5:11

محشي الكرنب

الخطوات بالتفصيل و شرح كامل بالصور...


اولا..يسلق الكرنب و يقطع هكذا..

محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 275_1195831470









محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح D8a2df0c5a

المكونات..المستخدمه كالاتي..
كرنب..(ملفوف) 2 بصله مبشوره..كوب و نصف عصير طماطم..2 كوب ارز مصري..كزبره و شبت..حسب الرغبه ..سمن و زيت..ملح فلفل بهارات..




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 2c34c06376




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح E29e3d7279

يتم وضع الزيت و السمن في اناء..على النار و يضاف اليهم البصل المبشور ..









محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Ed4c5abade





محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح D9e0ae89fd




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 10baab40b9

حتى يصير اللون هكذا..
ثم نضيف الملح و البهار و الفلفل الاسود..




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Ed1f7cc479

و بعدين نضيف عصير الطماطم..




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح D46d59252d


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح D3740c338c
حتى يقل الماء هكذا..


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Febf4018af
و يتم اضافة هذه الصلصه الى الارز المغسول كده..




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح F98687c867

و اضافة الخضره المقطعه اليهم..





محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 74a6f1f627

و خلط جميع المقادير هكذا..




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح F48a86d3cb





محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 0ec4700308

يتم الحشو هكذا..




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح B67f3251fe

و اللف بهذا الشكل..




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 8a41da8d93




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 12a524b09e




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 117d10a4f9




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Af81794dac



محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 6ef96cc000




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح A59ca7e809




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح B991438e01

و يزود بالمرق و حين الغليان يهدأ عليه النار..
و هذا شكله بعد تمام نضجه و يضاف عليه ملعقه صغيره زبد حتى تعطي له طعما اجمل..




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 828a78644d

و يغرف و يقدم بالهناء...




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Dbbbce5ad8




محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 3ea128daea







































اقدم لكم اليوم الفراخ المشويه على الفحم خطوه خطوه وبطرقتى اتمنى تنال اعجابكم

طبعا معظم اخواتى فى المنتدى ماشاء الله عليهم متميزات
لكنى ساسرد بعض التفاصيل التى ربما لا تعرفها اخواتنا المبتدأت

نبدأ بسم الله

افضل شىء للفراخ المشويه خصوصا على الفحم انها تكون صغيره عشان تستوى بسرعه والحراره تصل للعمق بسهوله وتستوى كويس

انا ليه طرقتين فى تتبيله الفراخ المشويه على الفحم وكل طريقه ليها طعم مختلف تماما عن الاخرى
الطريقه الاولى مبسطه جدا هى انك تتبلى الفراخ بثوم مفروم وخل العنب وأورجانو وملح وفلفل وعصير ليمون وتنقع الفراخ قبلها بليله وتشوى ثانى يوم ودى طريقه بسيطه جدا وطعم الفراخ مزز فيها

اما طريقه الاخرى هى موضعنا لليوم

اول شى هو ده حجم الفراخ اللى بستعمله للشوى خصوصا على الفحم

محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 275_1195831470

محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح KVE1fL04171338


حجم كل فرخه 500 جرام او 600 مش اكتر من كده

اول خطوه بفتح الفراخ من الظهر وبالشاكوش اضرب بخفه على الصدر عشان يتبطط وبخفه عشان لحم الصدر ما يتفتت وكمان نضرب عضم الجناحات ليتكسر ويقل ارتفاعه

وارش ملح ولمون واتركهم نص ساعه
محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح IXxUhD04171340

كده الفرخه مفتوحه من الظهر زى الكتاب ممكن تتشوى بالشكل ده لكن انا على اخر لحظه قطعتها من النصف لتصبح نصف فرخه بتكون اسهل فى الشوى فى تحركها
بعد النص ساعه طبعا بغسلها كويس جدا جدا عده مرات
وده شكلها جاهز تستقبل التتبيله



محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح U4NFxU04171341


التتبيله بقى

زى ماهو موضح فى الصوره

محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح EbTLDv04171342

والكميه دى لعدد 6 فرخات ماشاء الله
وعادتا لكل فرخه صغيره بالحجم ده معلقه صغيره ممسوحه ملح

لون الزعفران هو مجرد لتلوين الفراخ انا بحبها متلونه باللون ده

خلطت كل البهارات مع بعضها وضفت نص كوب كاتشب
محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح GzWOFx04171342


بعدها فرمت عدد 3 بصلات وراس ثوم كامله وضفت عليهم ربع كوب خل وعصر لمونه فى الكبه وفرمتهم فرم ناعم جدا جدا وضفتهم على البهارات

وده شكل التتبيله بعد ماجهزت

محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح X3Mzio04171343

والفراخ من الداخل بسكينه صغيره عملت فيها فتحات بس بدون مايوصل للجلد عشان احتفظ بالجلد سليم

محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح YESeBt04171344


وبعدها تبلت الفراخ كويس فى التتبيله وغمرتها بيها وفى ثنايا الجدل واللحم والفتحات اللى عملتها


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح WPlWiF04171344

وتركتها فى التلاجه قبلها بليله

ووقت الشوى نزيل عنها التتبيله قبل وضعها على الشوايه


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 275_1195831470

محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح JHM0n604171344





محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح PVn6Yk04171345


الصوره فيها كفته لانى شويت كفتها معاها محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح OHyi9w04171346



محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح 0sGyqh04171346














ان شاء الله يكون عجبكم..
و بالهنا والعافيه على قلوبكم..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
the best master
عضو فعال
عضو فعال
the best master


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح   محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Emptyالثلاثاء 16 أغسطس - 5:19

تسلمى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صفا الروح
عضو نشيط
عضو نشيط
صفا الروح


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح   محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Emptyالثلاثاء 16 أغسطس - 20:58

تسلم حبيبتى على مجهودك

بس يا قمر من شروط المسابقه ان تعملى الوصفه من عمل اديكى انتى

من تصوريك وتكتبى عليها اسمك واسم المنتدى

وتكون كلها من مجهودك عشان المسابقه دى هنعمل فيها اطباق حصريه خاصه بالمنتدى بس

طيب بصى يا قمر انا هنزل موضوعى من مطبخى وتصويرى وشوفيه

وممكن تعملى اكله تانيه يا قمر


انا اسفه بجد بس دى شروط المسابقه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم نور
المراقبة العامة
المراقبة العامة
أم نور


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح   محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Emptyالأحد 26 فبراير - 1:12

جميلة دمياطية

طب ما تعملوا مسابقة تانية وتاخدونى معاكم؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنوتة مصرية
نائبة المدير
نائبة المدير
بنوتة مصرية


محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح   محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح Emptyالثلاثاء 28 فبراير - 21:55


الله على الجمال

تسلم الايادى دمياطية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
محشى وفراخ مشويه من مطبخى خاص بالمسابقة صفا الروح
استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الكانيلوني من مطبخى بالصور
» فراخ بانيه من مطبخى (مسابقه top chef)
» حصرياااااااا وبالصور من مطبخى ,,,, فراخى المتبلة بالخلطة السرية
» محشى ورق عنب وااااااااااااااااااااااو
» محشى كوسة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شباب وبنات دمياط  :: القسم العام :: القسم الخاص بحواء..البنات :: منتدى الطبخ والحلويات-
انتقل الى: