الطريقة: -نضع الحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وترك علي النار حتي النضج -ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه البندورة -ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار -ثم ناخذ شويه في حله صغيره من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه الحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبه -ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا -اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته -ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم -ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز - ثم قومي بتشويح الحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه الحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم -قومي بتوزيع الحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما -يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
أم نور المراقبة العامة
موضوع: رد: الفتة بالخل والثوم مقدمة من المطبخ المصري الثلاثاء 13 مارس - 19:30
آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآىه يانى من الحاجات اللى بتجوع دى
أنا باععععععععععشقها
كنتي هاتيلي طبقين تلاتة وانتى بتكتبي الوصفة
تسلم الأيادي
بنوتة مصرية نائبة المدير
موضوع: رد: الفتة بالخل والثوم مقدمة من المطبخ المصري الأربعاء 14 مارس - 1:21